Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.05.2010 10:06 - Фискалните цели на Дянков-2
Автор: drona Категория: Политика   
Прочетен: 2117 Коментари: 0 Гласове:
1



През октомври г-н министърът Дянков обяви фисклните си цели, а те бяха:

- нулев дефицит;
- влизане в ЕРМ-2 ( това да минем на евро);
- да се обезпечи бюджета с приходи така, че да не се пипа резерва.

Нека видим след 5 месеца какво е изпълнено от целите:

- гоним дефицит 5%;
- изпълнили сме САМО 1 условие за ЕРМ-2 . Приказките на министъра, че проблемите на Гърция са причината да ни откажат е нагло безочие. В момента, когато на нас ни отказват предлагат на Естния да се присъедини защото са ИЗПЪЛНИЛИ УСЛОВИЯТА.
- пълен провал на приходната част, което е пряк резултат от мерки , които взе г-н минисъра за постигането на прословутите си фискални цели.

От всички малоумия най-малоумното беше спирането на издължаването на държавата към бизнеса по обществените поръчки. Това беше лош, ама много лош пример за всички - "Щом държавата не си плаща що да си плащам аз???"

Какво се случва в момента? - държавата продължава да не си плаща - до преди 2 седмици САМО 11 фирми са одобрени от Банката за развитие да си получат парите .... в същото време кредитите продължават да са трудна мисия, а външните инвеститори се изтеглят от страната.

Който има някой лев го е закопал дълбоко и не прави никакви резки движения.

Онзи ден си говоря с едни клиенти:

"Оставил съм 5 човека работници да играят карти, плащам им някакви осигуровки и мижави заплати за да не правят нищо и това ми е по-изгодно отколкото да се навирам по търгове и да не знам кога ще ми платят ако благоволят да ми платят. Държавата ми дължи сума пари, а тарикатите направиха промяна в закона да не можем да я съдим барабар с общините за неизпълнение по договорите ... в другите държави няма презумция да се съди държавата, но там има държава и администрация, която зачита интересите на гражданите си ...а ние тука сме на ангария - да работим без пари ...това при соц-а го имаше само на съботниците, а демократите го направиха да е ката ден" .....

Така г-н министърът Дянков се превърна с основна причина за намалената икономичекса активност. Като няма активност няма данъци, няма приходи и така целите на г-н Дянков от фискални станаха фикс.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: drona
Категория: Други
Прочетен: 556013
Постинги: 172
Коментари: 627
Гласове: 5152