Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.06.2010 19:22 - Очевадности
Автор: drona Категория: Политика   
Прочетен: 2604 Коментари: 0 Гласове:
4



Удивително е как очевидни неща остават неосъзнати ...

Не беше отдавна когато група икономисти по искане на президента изгитвиха икономически анализ във връзка с кризата и бяха наречени малоумници от г-н Дянков.  Няма и 6 месеца след това и самият г-н финансов минитър се присъдини към идеите на малоумниците, което не знам как да го определя ....Дали той стана малоумен или най-"гениалният" по собствена си оценка икономист Дянков осъзна със закъснение, че може би не е било малоумно начинанието ....

Друга очевидност е, че г-н Цветанов стана "най-успешен" министър с водещото участие на медиите. Попил опита на своя ментор и вожд, че силата не е във фактите, а какво ще пишат днес вестниците г-н Цветанов като че хаби повече хъс за гръмки заглавия, а не за валидността на събраните от подопечните доказателства.

Днес преглеждам пресата и пак очевидност .... Израелски войници превзели кораби с активисти ... знаете случая .... Реакциите на медиите са повече от странни ..... нашироко се дискутират арестуваните и понабити активисти от масовката, но никой някак не задава очевадния въпрос - ако са мирни и невъоръжени тия мили активисти, то защо има толкова ранени войници???

Интересно защо никой не обърна внимание на факта, че според израелските закони става дума за нелегално и нерегламентирано нахлуване на кораби в териториалните води и където и да се случи подобна случка реакцията би трябвало да е аналогична .... все едно Турция утре да прати 3 ферибота във Варна да речем щото е солидарна с ДПС у нас .....

Светът бил шокиран, европейците били възмутени .... това според пресата .... аз не съм шокирана нито съм възмутена .... напротив ..... за мен това е една съгласувана акция с цел да се създаде повод да започне да се решава случай с блокадата на Газа.

Както обикновено всеки гони изключително свои цели ...

Турция прави втори силен ход след посредничеството за по случая с ядрените материали на Иран. Амбицията им е да изместят Саудитска Арабия като стореж на интересите на ислямските страни, което има подкрепа на Европа и САЩ. Ислямските страни имат нужда от градивен пример за интеграция на религиозните норми в съвременния свят и Турция има голямата амбиция да е този пример. Страхувам се обаче , че в дългосрочна перспектива това ще и изиграе лоша шега.

САЩ и Европа търсят начин за приемливо решаване на палестинския проблем. Скорострелното заминаване на Кристалина Георгиева  за Газа, ще е в тази посока.

Русия е затруднена и от доста време не заема чвна активна позиция доколкото в израел има силна дисапора преселници от Русия и бившите страни от СССР и тя продължава да ги счита за свои граждани, а част от тях са подложени на ракетните обстрели на Хамас.

Ще бъде интересно да се следи развитието на случая ако не потъне напълно св дима на медийните очевадности.


Тагове:   очевадности,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: drona
Категория: Други
Прочетен: 555644
Постинги: 172
Коментари: 627
Гласове: 5152